fachwerk_und_weihnachtsbaum04Sauerland sprookjesachtig verlicht door kerstversiering

Gisteravond reed ik terug van Schmallenberg via Wormbach, Feldbecke en Werntrop naar Bracht. En het was een genoegen om deze avondlijke rit te maken. Het Sauerland is namelijk in deze tijd van het jaar sprookjesachtig verlicht. De dennenbomen in de tuinen zijn voorzien van lampjes en stralen in de donkerte. De vensterbanken, waar in de zomer de vele bloemen bloeien, tonen nu hun kerstverlichting, soms ook in de vorm van een arrenslee met een echte kerstman erop. Onze WOLL-fotografe Heidi Bücker is deze kerstversiering in en rond steden en dorpen ook opgevallen. Ze fotografeerde enkele voorbeelden, bij hotel Schütte in Oberkirchen en bij hotel Deimann in Winkhausen.fachwerk_und_weihnachtsbaum03
En ja, waarom ik gisteravond onderweg was: ik geef Nederlands bij de Volkshogeschool in Schmallenberg. En daar hadden we het in de groep gisteren over de verschillen tussen o.a. Nederland en Duitsland als het om kerst gaat. Een daarvan: wanneer in de Sauerlandse hotels op Heiligen Abend, 24 december, Duitse families aan hun feestelijke kerstdis zitten, praten Nederlanders meestal gezellig aan de bar. Nederlanders hebben hun kerstdiner op eerste kerstdag. En nog een verschil: Duitsers zijn momenteel naarstig op zoek naar leuke cadeaus voor hun geliefden, gezin, vrienden of goede kennissen. Daarom worden in de adventstijd zoveel advents- en kerstmarkten georganiseerd. Elkaar cadeaus geven is in Nederland meestal beperkt tot 5 december, hoewel steeds meer geschenken hun weg vinden naar de kerstboom. Tenslotte nog dit: de adventstijd wordt in het Sauerland gevierd, je wenst elkaar hier ook een goede adventstijd toe, de vier weken als voorbereiding op het kerstfeest.

 

 

fachwerk_und_weihnachtsbaum06

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Oberkirchen Zomer Heilig Kreuz Kapelle Wormbach Sunset Rothaarsteig am Kahlen Asten

 

Meest gelezen