Sauerland eXtremeWielerronde „Sauerland eXtreme“ over 253 km van Dortmund naar Winterberg en terug

Een echt huzarenstukje voor getrainde wielrenners is de „Sauerland eXtreme“, die op 9 augustus wordt gehouden tussen de start- en finishplaats Dortmund en Winterberg. Het traject gaat over 253 km en liefst 4.000 te overwinnen hoogtemeters. Vanuit de wijk Aplerbeck in het hartje van Dortmund fietsen de deelnemers door het dal van de Ruhr, langs de Möhnesee en voor een stuk door het natuurpark Arnsberger Wald tot in de Sauerlandse bergen. Daar wachten echte uitdagingen op je, te weten steile klimmen, snelle afdalingen en trajecten met de nodige U-bochten. In Winterburg is het keerpunt en dan gaat het over de Sauerlandse hoogten en over de Erik-Zabelroute terug naar de Ruhr.
Onderweg zijn de nodige verzorgingsstations ingericht waar de wielrenners op krachten kunnen komen, bij voorbeeld in de basisschool in Winterberg. Dan gaat de route naar Altastenberg. En wie genoeg kracht heeft, kan nog even naar de berg Kahlen Asten rijden. Daar is tussen 9.30 en 11.00 uur zelfs een kleine fotosessie gepland.
Het event, dat voor de vierde keer wordt georganiseerd, heeft inmiddels een echte kultstatus. De Tourist-Information Winterberg verloot twee startbewijzen inclusief wielrentricots voor de „Sauerland eXtreme“. Je moet daarvoor eenvoudig een e-mail inzake „Sauerland eXtreme“ en je naam, adres en telefoonnummer sturen aan info@winterberg.de.
De wielertocht start op 9 augustus exact om 6.30 uur vanaf het Schoolcentrum Schweizer Allee in Dortmund. Iedereen die denkt deze klus te kunnen klaren, kan deelnemen. Jongeren van 16 tot 18 jaar overigens alleen onder begeleiding van een volwassene. Het deelnamegeld bedraagt 35 € per persoon. Voor verdere informatie en aanmelding: www.sauerland-extreme.de.


Foto: Vakantiewereld Winterberg

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Stausee Fachwerkhäuser Fachwerkhäuser Kahler Asten Steig Lennetal Hoher Knochen

 

Meest gelezen