muehlen-ausstellungKomende expositie museum Holthausen gaat over Hollandse motieven op aardewerk, emaille en textiel

Leuk om te noteren. De eerstkomende tentoonstelling in het Leisteen- en Streekmuseum van Schmallenberg-Holthausen staat van 6 juli tot en met 14 september in het teken van „Mühlen, Mädchen und Meer“. Op deze expositie „Molens, meisjes en zee“ zijn oud-Hollandse motieven op aardewerk, emaille en textiel te zien.
De tentoonstelling besteedt aandacht aan alle blauw-witte voorwerpen, die in de Duitse huishouding en keuken hun plek hadden gevonden. Te zien zijn bij voorbeeld handdoeken en ovenwanten, waarop Hollandse motieven en/of spreuken zijn gestikt. Naast het nodige keukentextiel worden ook voorwerpen uit aardewerk en emaille getoond. Je kunt dan denken aan koffieblikken, borden, schalen en zelfs de oud-Hollandse tegeltjes. En nog veel meer, want motieven zoals windmolens en figuurtjes in Hollandse klederdracht waren zo rond 1900 in Duitsland zeer geliefd. En waarom dat zo was, daarop wil de tentoonstelling een antwoord geven. Een oer-Hollandse expositie, die zeker de moeite waard zal zijn. We zullen rond de opening van de expositie er nog eens aandacht aan besteden.
De tentoonstelling is vanaf 6 juli op de woensdag, vrijdag en zaterdag open van 14.00-17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 13.00uur en aanvullend in de NRW-zomervakanties van 14.00 tot 17.00 uur.
Voor verdere info: Westfaals Leisteen- en Streekmuseum Holthausen. Kirchstrasse 7, 57392 Schmallenberg, tel. 0049-(0)2974-6932, www.museum-holthausen.de.

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Zomer Zomer Kahler Asten Steig Zomer Marpe

 

Meest gelezen