nordenau-rappelstein-1Woensdag 2 juli rondleiding bij burchruïne Rappelstein in Schmallenberg-Nordenau

Het plaatsje Nordenau in de gemeente Schmallenberg ligt op een hoogte tussen 600 tot 800 meter en behoort tot de gemeente Schmallenberg. De plek met oude, voor een deel ruim 200 jaar oude vakwerkhuizen, wordt gedomineerd door de ruine van de indrukwekkende verdedigingstoren van de burcht Rappelstein. Burg Rappelstein in NordenauDie beschermde destijds de wandelaars, handelaren en soldaten op de oude Heidenstraat, die langs Nordenau over de toppen van het Rothaargebergte voerde.
Onder het motto „Wetenswaardigheden over Nordenau“ biedt de Verkehrsverein (VVV) van Nordenau woensdag 2 juli vanaf 15.00 uur een rondleiding aan langs de burchtruïne en de kerk. En dat alles met een lekkere houthakkerskoffie en koek. Je moet je wel even aanmelden bij de Verkehrsverein van Nordenau, te weten onder tel. 0049-(0)2975-380.

Foto’s: Annette Wulf

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Stausee Hennesee Westfeld Fachwerkhäuser Sunset Zomer

 

Meest gelezen