WillingenWllingen: kruispunt van drie schitterende wandelgebieden op de grens van NRW en Hessen

Steeds meer mensen trekken erop uit in de natuur, in het groene landschap. Eenvoudig gezonde lucht inademen en je lekker bewegen. Wandelen is daarmee een van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen geworden. Stress afbouwen, van de mooie natuur genieten of jezelf vinden, zijn drie motieven, waarom wij mensen graag wandelend onderweg zijn.
Dat kan bij voorbeeld in de gemeente Willingen en de omliggende streek, in het middelgebergte van het Sauerland. Hier grenzen drie van de mooiste wandelgebieden aan elkaar, te weten het Hochsauerland, het natuurpark Diemelsee en het Waldecker Land. Beuken- en dennenbossen, gebieden met hoogheide, weide- en akkerlandschappen, beekjes en vooral heerlijke vergezichten bestemmen dit unieke landschap.
En met de Willinger Uplandsteig, Rothaarsteig, Winterberger Hochtour, Olsberger Kneippwanderweg, Briloner Kammweg, Hochsauerland Kammweg, Medebacher Bergweg en de Diemensteig vind je hoogwaardige wandelpaden, die het nodige plezier brengen. Al deze gecertificeerde wandelpaden zijn goed uitgezet en bovendien van aanwijzingsborden voorzien. En degene die niet precies weet wat hij of zij zou willen „bewandelen“, krijgt gedetailleerde informaties onder www.wanderwelt-willingen.de.

 

Foto: Toerisme Willingen

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Oberkirchen Westfeld Bisons in Werpe Kloster Grafschaft Marpe

 

Meest gelezen