ruhrtal-radweg-logoMeschede zondag 4 mei in teken van de fiets

In de districtshoofdstad van het Hochsauerland, Meschede, wordt zondag 4 mei van 11.00 tot 18.00 uur het jaarlijkse openingsfeest van het Ruhrtal-fietspad gevierd. Dit fietspad gaat over een lengte van 230 km langs het riviertje Ruhr stroomafwaarts van Winterberg naar Duisburg, waar de Ruhr in de Rijn uitmondt.
Sinds 2006 leidt dit feest van de RurhrtalRadweg de start van het nieuwe fietsseizoen in. Ook worden er dan traditiegetrouw nieuwe ontwikkelingen in het fietstoerisme gepresenteerd. Dat laatste gebeurt vooral op de Fiets- & Toerismemijl, waar vele organisaties en instanties met hun informatie aanwezig zijn.
Maar er is die dag meer te doen in Meschede: allereerst zijn in de gezellige binnenstad alle winkels open, zijn er gezellige „biergarten“ ingericht, klinkt er overal volop livemuziek en kan je zelf eens een E-bike uitproberen. Kinderen worden geschminkt en er zijn zogeheten „walking acts“. Om Meschede heen zijn diverse parkeerplaatsen voorhanden, onder andere in het industriegebied Enste. Van daar uit rijden tussen 13.00 en 18.00 uur shuttlebussen naar Meschede. Voor aanvullende info: www.ruhrtalradweg.de  en www.stadtmarketing-meschede.de.

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Hennesee Westfeld Grafschaft & Wilzenberg Marpe Rothaarsteig am Kahlen Asten

 

Meest gelezen