MöhneseeVroege lente doet Möhnesee ontwaken

Ongewoon vroeg deed de lente dit jaar zijn intrede in het Sauerland. Hoewel: toen we vanmorgen wakker werden en (op 500 meter hoogte) naar buiten keken, zagen we dat een flink laagje sneeuw op de bomen, het gras en de daken van de huizen had bedekt. Nog een paar dagen nachtvorst en een verdwaalde sneeuwbui, dan gaan ook hier de temperaturen omhoog. Inmiddels maakt iedereen zich op voor de komende lente en daarmee het nieuwe seizoen.

Zo start het schip MS Möhnesee precies op 1 april (nee, geen aprilgrap) met zijn rondvaarten over dit Westfaalse stuwmeer. De catamaran glijdt vanaf die datum door het water en vaart langs de vele bezienswaardigheden aan de oevers. Degene die zelf het roer wil bedienen, kan vanaf april bij een van de verhuurbedrijven van boten een zeil-, roei- of tredboot afhuren. Of wellicht deelnemen aan een zeilcursus van de Zeilschool Möhnesee.

moehnesee-2Het vrijetijdsterrein in Körbecke met zijn speel- en sportmogelijkheden, oeverpromenade en zwemmogelijkheden is sinds 14 maart al op de weekeinden voor bezoekers geopend. Vanaf april geldt dat al naar gelang de weersomstandigheden ook tijdens de week.

Nieuw aan de Möhnesee zijn op iedere eerste zondag van de maand geleide rondwandelingen over de 101-jarige stuwdam met een bezoek aan het Landschapsinformatiecentrum Wasser und Wald Möhnesee (LIZ). Een wandeling langs de technische bouwmonumenten aan de stuwdam met een bezoekje aan het LIZ en aan het Ruhrverband (de beheerder van de Möhnesee) staat voor 12 april op het programma. Tot videolezingen over de stuwdam met een wandeling door de controlegang nodigt het Ruhrverband op 14 en 28 april uit.

Informatie over al deze aanbiedingen en activiteiten geeft de Gasteninformatie Möhnesee onder tel. 0049-(0)2924-497 of 1414.

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Hennesee Hennesee Zomer Sunset Heidschnucke am Kahlen Asten

 

Meest gelezen