Unieke belevenis…

Diner-Ramsbeckdiner diep onder de grond met mijnwerkerslampen in Bezoekersmijn Ramsbeck.

Naast de riddermaaltijd in het Arsenaal in Arnsberg zijn er meer unieke plaatsen om te eten in het Sauerland. Een daarvan is het Gruben-Light-Dinner in de Sauerlandse Bezoekersmijn in Bestwig-Ramsbeck. Het is een culinair hoogtepunt op liefst 300 meter onder de grond. De deelnemers aan deze maaltijd stappen eerst in het mijntreintje en rijden 1,5 km de berg in. Daar aangekomen bezichtigen ze de mijnschachten, waar in vroegere dagen lood- en zinkerts en wat zilvererts werd gedolven. En dan staat voor hen een 3-gangen-diner klaar, geserveerd op echte leisteenplaten en uiteraard de bijbehorende drankjes. De eetruimte wordt er overigens verlicht door echte mijnlampen. Er wordt gegeten aan feestelijk gedekte tafels met kaarsen en stenen uit de mijn zelf, terwijl op de achtergrond klassieke en mijnwerkersmuziek ten gehore wordt gebracht. Het geheel duurt inclusief de bezichtiging van het bovengrondse deel van de mijn en de rondleiding onder de grond, ca. drie uur. De kosten zijn 69 euro per persoon, incl. entree museum en het dinner met eten en drinken.Ramsbeck1

Groepen vanaf 15 personen kunnen reserveren. Voor afzonderlijke personen en kleine groepen wordt het Gruben-Light-Diner georganiseerd op vrijdag 7 maart, zaterdag 8 maart en zaterdag 22 maart, steeds vanaf 17.15 uur. Voor informatie en aanmelding kan je terecht bij het Flair Hotel Nieder: telefoon 0049-(0)2904-97100.

De Sauerlandse Bezoekersmijn ligt aan de Glück-Auf-Strasse 3, 59909 Bestwig-Ramsbeck, telefoon 0049-(0)2905-250.

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Hennesee Zomer Kahler Asten Steig Marpe Heidschnucke am Kahlen Asten

 

Meest gelezen