KäsemarktInternationale Sauerlandse Kaasmarkt Hüsten 5 en 6 april in teken van kaas en mosterd

In Arnsberg-Hüsten in het Sauerland is er zaterdag 5 en zondag 6 april de 14de Internationale Sauerlandse Kaasmarkt. Op beide dagen worden vanaf 10.00 uur tot laat in de middag tussen de 5.000 en 7.000 bezoekers verwacht en bij goed weer zelfs meer.

Het motto 2014 van deze markt voor fijnproevers is „Kaas en Mosterd“. Daarbij is er grote belangstelling van de ambachtelijke boerenkaasmakers. Inmiddels hebben zich liefst 33 van hen aangemeld om hun boerenkaas op deze markt te verkopen. Ze komen o.a. uit België, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en uiteraard Duitsland zelf. Voor het eerst is er dit jaar een kaasverkoper van de Viktualienmarkt in München en die komt met een voor het Sauerland absolute specialiteit, de Käsenödel.

Zoals gezegd laat de boerenkaas zich goed combineren met mosterd. Groot is in Hüsten de keuze aan verschillende soorten mosterd. Dat varieert van ambachtelijke mosterd, gecombineerd met vijgen tot mosterdsaus met peren en whiskey. En ook is er een Aziatische versie te proberen, te weten een soort Mango Chutney. Daarnaast kan op deze fijnproeversmarkt worden genoten van diverse soorten wijn en vele andere delicatessen. Een echte markt voor fijnproevers, waaraan voor de zevende keer ook de groep Sauerland van de internationale beweging Slow Food deelneemt.

Foto’s: Kaasmarkt Hüsten

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Stausee Hennesee Hennesee Grafschaft Sunset Sunset

 

Meest gelezen