BiggeseeSauerland staat voor een weekje schitterend weer

Vanaf vandaag, zaterdag 29 maart, tot zaterdag 5 maart staat het Sauerland een uitzonderlijk mooie lenteweek te wachten. Veel zon, weinig of geen regen en temperaturen op 500 meter hoogte tussen de 15 en 18 graden.

De bomen tonen hun prille groen en langs de wegrand zie je steeds meer bloemen opbloeien in de warme zonnestralen. Wandelen, fietsen, golfen of gewoon de dagelijkse stress van je af laten vloeien. Alles kan deze week. Temeer omdat de hotels, restaurants en café’s druk bezig zijn hun stoelen en tafels buiten te rangschikken.

En ook de rondvaartboten op de grote Sauerlandse stuwmeren worden momenteel of zijn al gepoetst, zodat ze vanaf 1 april aanstaande hun geregelde rondvaartdiensten kunnen beginnen. Op de foto alvast een voorproefje van het watersportplezier op de Biggesee tussen Attendorn en Olpe.

En wat we morgen zelf gaan doen. Een fikse wandeling maken bij het dorpje Schanze aan de Rothaarsteig. Een dorp met schitterende vergezichten over het gebied ten zuiden van het Sauerland, richting Bad Berleburg. Een geheime tip: we eten onderweg in de Skihutte van Schanze, waar Martin met zijn indrukwekkende baard zijn gasten ontvangt. De naam Schanze betekent overigens „schans“. Het moest vroeger het katholieke Sauerland beschermen tegen de protestanten uit Siegen-Wittgenstein. Het Rothaargebergte was daarmee een echte grens tussen twee godsdiensten en twee verschillende dialecten.

 

Foto: Sauerland Toerisme

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Oberkirchen Heilig Kreuz Kapelle Wormbach Marpe Heidschnucke am Kahlen Asten Rothaarsteig am Kahlen Asten

 

Meest gelezen