FledermaustunnelSauerland Radring met vleermuizentunnel weer open

Speciaal voor gezinnen met kinderen en recreatieve fietsers is de 84 km lange SauerlandRadring ontwikkeld. Weg van drukte en doorgaand verkeer verbindt dit fietspad op een voormalig spoorwegtracé de Sauerlandse steden Finnentrop, Eslohe, Saalhausen en Schmallenberg.

Kleine musea, zorgvuldig gerestaureerde getuigen van de voormalige ambachtelijke en industriële cultuur, avontuurlijke zwembaden in de natuur en een 700 meter lange, huiveringwekkend mooie vleermuizentunnel maken dit fietspad tot een veelzijdig fietsgenoegen voor jong en oud.

En wie nog wil genieten van de fietsverbinding tussen het schilderachtige dal van het beekje Wenne en het dal van de Ruhr die fietst met zijn tweewieler over de ca. 40 km lange Nordschleife (Noordelijke Lus). Die gaat niet alleen naar de districtshoofdstad Meschede, maar ook langs het stuwmeer Hennesee en zo weer terug naar de SauerlandRadRing.

Van april tot oktober kunnen fietsliefhebbers dit alles in één pakket boeken, vanaf 174€ per persoon, incl. 3 overnachtingen met ontbijt in een Landhotel, 3 lunchpakketten, informatiemateriaal en kaarten. Voor degene die met elektrisch ondersteunde spierkracht over de SauerlandRadRing wil fietsen, is het goed te weten dat er een uitstekend uitgebouwd net van E-Bikes is. De E-bikes worden op aanvraag verhuurd.

Voor informatie en boekingen: Gasteninformatie, Poststrasse 7, 57392 Schmallenberg, telefoon 0049-(0)2972-97400, dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur, fax: 0049-2972-974026; www.schmallenberger-sauerland.nl.

 

Foto: Sauerland Toerisme

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Bisons in Werpe Heilig Kreuz Kapelle Wormbach Sunset Kahler Asten Steig Zomer

 

Meest gelezen