TrailparkNieuw trailpark voor mountainbikers in Winterberg in oktober klaar

De vakantiestreek Winterberg streeft ernaar het centrum te worden van het sportieve wielrennen en mountainbiken in de Duitse middelgebergten. Als het „hart“ van de Bike Arena Sauerland met honderden kilometers wielren- en mountainbike-trajecten en het Bikepark Winterberg biedt deze streek de sportievelingen op tweewielers nu al het nodige fietsplezier.

Als het wintersportseizoen voorbij is, wordt zo’n 270.000 euro geïnvesteerd in het Trailpark Winterberg, dat in oktober in gebruik wordt genomen. Je kunt ervoor aan de slag aan de Bremberg. Er worden diverse trajecten voor mountainbikers uitgezet. Daarbij staat blauw voor een licht traject, rood voor middelzwaar en zwart voor zwaar. Er wordt gewerkt aan gezinsvriendelijke trajecten, maar ook aan tochten met flinke hellingen en afdalingen voor mensen met een goede conditie. Volgens toerismechef Michael Beckmann is het park goed te berijden met reguliere mountain- en trekkingbikes en ook met E-Bikes.

Volgens hem wordt ook gestreefd naar een zo milieuvriendelijke inpassing van het Trailpark in de natuur. Ingrepen in de omgeving worden tot het minumum beperkt. De trajecten voeren over al voorhanden zijnde boswegen. Slechts hier en daar brengt degene, die de trajecten ontwerpt, speciaal voor de mountainbikers moeilijke doorgangen aan, zoals o.a. passages van stenen of wortels. Maar ook uit hout vervaardigde passages, de zogeheten North-Shore-elementen, kunnen daartoe behoren. Inmiddels is de ontwerpfase afgesloten en zijn alle benodigde vergunningen verstrekt, zodat direct na de winter kan worden begonnen met de bouw.

 

Foto: Vakantiewereld Winterberg

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Bisons in Werpe Grafschaft & Wilzenberg Fachwerkhäuser Zomer Lennetal Marpe

 

Meest gelezen