Fahrrad_sauerlandLogo’s voor fietsvriendelijke logeeradressen in het Sauerland

In het Sauerland wordt momenteel gewerkt aan kwaliteitslogo’s voor fietsvriendelijke logeeradressen. Dat vinden de initiatiefnemers belangrijk om ervoor te zorgen dat de fietsers het Sauerland voortdurend voor ogen hebben als een streek waar het goed fietsen is. Daartoe moet ook echt alles kloppen, van goed uitgezette en gemarkeerde fietspaden tot all-in aanbiedingen en speciale tips voor mooie tochten, afgestemd op mountainbikers, wielrenners, toerfietsers en E-bikers. Een belangrijke bouwsteen is het juiste logeeradres voor al degenen die op twee wielen onderweg zijn in de streek.

Daartoe kunnen deze logeerbedrijven zich in het Sauerland laten certificeren. Er zijn twee mogelijkheden. Het kwaliteitslogo „Bett + Bike“ aan de deur van een hotel, pension of vakantiewoning laat zien dat hier veel service wordt geboden aan de fietsende gast. Bij deze service kan worden gedacht aan een stevig ontbijt voor fietsers, een droogmogelijkheid voor natte kleding en uitrusting, toeristische informatie en het normale gereedschap voor het repareren van fietsen. En dan is er het logo „Bett + Bike Sport“, dat speciaal voor de mountainbikers en wielrenners nog een stapje verder gaat. Betrokken bedrijven hebben een breed aanbod van geleide fietstochten en verhuren GPS-apparaten.

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Westfeld Zomer Heilig Kreuz Kapelle Wormbach Kahler Asten Steig Herschede Rothaarsteig am Kahlen Asten

 

Meest gelezen