Hubertus SchmditIn Schmallenberger Sauerland 5,7% meer overnachtingen

Geleidelijk aan komen alle streken in het Sauerland met hun overnachtingsaantallen in 2013. Het Schmallenberger Sauerland boekte 5,7% meer overnachtingen dan in 2012 en de gemeente Eslohe kwam uit op een ronde nul!!

Volgens toerismechef Hubert Schmidt (zie foto) heeft de slechte economische situatie in Nederland en Eslohe lang niet zo’n dramatisch effect op de overnachtingen als bij voorbeeld in de bekende wintersportplaatsen. Terwijl daar tot 35% van de overnachtingen voor rekening komt van Nederlandse gasten, is dat in het Schmallenberger Sauerland met 70.250 overnachtingen ongeveer 10% van het totale aantal in bedrijven met 9 of meer bedden. In 2013 hadden in deze streek 3.300 overnachtingen (-4,5%) betrekking op Nederlandse gasten.

Hubertus Schmidt is positief over 2014. Er is volgens hem de afgelopen periode veel geïnvesteerd. De golfbaan Winkhausen is uitgebouwd tot 27 holes, het Thikos-Kinderland (paradijs voor kinderen bij slecht en goed weer) is uitgebreid met een klimhal, terwijl in de streek -zoals altijd- ieder jaargetijde te genieten valt van de unieke natuur.

 

Foto: Schmallenberger Sauerland

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Hennesee Westfeld Kloster Grafschaft Kahler Asten Steig Herschede

 

Meest gelezen