Esmecke-stuwmeerGeheime tip voor jong en oud: Esmecke-stuwmeer en Armins Station bij Wenholthausen

Toegegeven, we zouden er vorige week zondag al gaan wandelen, maar toen was het 3 graden. En nu hebben we er gewandeld bij 19 graden en een lekkere zon. Het is echt een geheime tip: de Esmecke-Stausee (een klein stuwmeertje) ten noorden van Wenholthausen. Komend vanaf de snelweg Arnsberg-Meschede en rijdend naar Eslohe/Schmallenberg zie je zo’n 300 meter vóór het plaatsje Wenholthausen een afslag naar rechts: naar de Esmecke-Stausee. Onder aan de stuwdam ligt een uitgebreide parkeerplaats voor auto’s en van daar uit kan je een lekkere wandeling maken rond dit schilderachtige, haast verscholen stuwmeertje. En in de zomer kunnen de kleintjes hier zwemmen. Dan is er veel te beleven.

Armins StationEn nog een tip: behalve voor het uitzicht en de rust komen veel Sauerlanders hier, omdat ze willen genieten in Armins Station. Sinds 2006 maken Armin Reiz en zijn vrouw Helene het de wandelaars en natuurliefhebbers in hun boven het meer gelegen Almhut naar de zin. Ze staan er klaar met hun verse wafels, appelgebak, curryworst, gehaktballen, wijn, bier en voor de kinderen de bekende dorstlessers.

Hoe weet je dat Armins Station open is als je langs de afslag „Esmecke-Stausee“ rijdt? Heel eenvoudig. ’s Morgens zet Armin het informatiebord „Armins Station geopend“ aan de hoofdstraat overeind. En als hij ’s avonds naar huis gaat, legt hij het bord eenvoudig weer in de berm….

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Westfeld Bisons in Werpe Fachwerkhäuser Zomer Kahler Asten Steig

 

Meest gelezen