HenneseeStadswandelingen in HSK-districtshoofdstad Meschede in het Sauerland

De stuwdam van de Hennesee ligt tegen de stad Meschede aan. In de stad zelf wordt het riviertje momenteel weer blootgelegd, ontdaan van zijn verborgen bestaan in grote onderaardse buizen. Vanuit de Steinstrasse zendt Radio Sauerland uit en regeert de Landrat Karl Schneider (het districtshoofd) het Hochsauerland.

Maar er is in Meschede nog veel meer te zien. Neemt u eens de tijd, duik eens onder in het verleden, in de bewogen en afwisselende geschiedenis van deze stad. En geniet tijdens een geleide stadswandeling van zijn verborgen charme.

Binnenkort staan twee geleide wandelingen op het programma. Dat is allereerst op vrijdag 14 maart om 16.00 uur en de tweede is woensdag 9 april om 17.00 uur (jawel, dan is het zomertijd). De wandeling onder leiding van een ervaren gids duurt ca. 90 minuten, start steeds vanaf de Tourist-Info in de Le-Puy-Strasse 6-8 (bij het station) en kost 4,50 euro per volwassene. We adviseren je om je eerder aan te melden, omdat de stadswandeling vanaf zes deelnemers doorgaat.

Voor aanmelding en info: Tourist-Information Meschede: 0049-(0)291-9022443,  www.hennesee-tourismus.de.

Voor groepen zijn overigens nog meer data na afspraak mogelijk.

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Bisons in Werpe Fachwerkhäuser Kahler Asten Steig Lennetal Rothaarsteig am Kahlen Asten

 

Meest gelezen