FietspadAlte Soestweg wordt als fietspad in gebruik genomen

De „Alte Soestweg“ is de kortste afstand van Körbecke aan de Möhnesee in het noordelijke deel van het Sauerland naar de historische Hanzestad Soest. In de middeleeuwen transporteerden de mensen hun koopwaren over deze weg, die op 27 april als fietspad in gebruik wordt genomen.

Het 26 km lange, rondgaande fietspad begint bij het Huis van de Gast in Körbecke en gaat van daar uit naar de vruchtbare streek rond Soest, de Soester Börde, dan langs de Tollport, een 300 jaar oud heiligenbeeld, omhoog naar de Haarweg, waar je een schitterend uitzicht over Soest hebt. Dan fiets je door het natuurbeschermingsgebied Kleiberg met zijn speciale dieren- en plantenwereld met wellicht een zicht op de Koniks, de schuwe wilde paarden. Het volgende deel met zijn klimmen en afdalingen doorkruist schaduwrijke bossen. Hier passeer je de „Ring van de Kracht“ een kunstproject dat een Germaanse vergaderplek met vuurplaatsen en geheimzinnige sclupturen voorstelt. Dan gaat het voor een deel over een voormalig baantracé van Soest naar Brilon. In het laatste deel van de tocht fiets je langs de overblijfselen van het bewogen verleden aan het stuwmeer Möhnesee met zijn 101-jarige imposante stuwdam. Informatieborden wijzen op de interessante plaatsen langs de route. Je rijdt een deel langs de Möhnesee, waarbij het eindpunt weer de plaats Körbecke is.

De nieuwe fietstocht heeft een middelmatige moeilijkheidsgraad. Degene, die wil, kan bij de Möhnesee Touristik Gesellschaft een van de 15 klaarstaande E-Bikes huren voor 5 euro per E-Bike.

Voor meer info.: Möhnesee Toerisme, tel. 0049-(0)2924-497 of 1414, www.moehnesee.de.

 

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Stausee Hennesee Grafschaft & Wilzenberg Grafschaft Zomer Herschede

 

Meest gelezen