spritzenhaus_Interessant te weten. Volgens de laatste cijfers uit 2012 werkt 56% van de beroepsbevolking van het Sauerland in de dienstensector, 40% in de industrie en de rest in de land- en tuinbouw.
De dienstensector is zeer breed, dat gaat van ambachtelijke bedrijven tot aan de toeristische branche. Wat dat laatste betreft: de streek heeft ca. 1.200 aanbieders van accommodaties met zo’n 52.300 bedden. Feitelijk zijn het er meer, omdat kleine pensions en vakantiewoningen met minder dan 10 bedden niet worden meegerekend. In 2012 waren 2,3 miljoen gasten goed voor 7,3 miljoen overnachtingen. Deze bezoekers komen vooral uit Duitsland zelf, maar 20% is afkomstig uit het buitenland, vooral uit Nederland en België.

Wat de industrie betreft: het Sauerland behoort tot de administratieve regio Zuid-Westfalen. En dat is inmiddels de derde industriële regio van Duitsland. Hier bij ons zijn vele toeleveranciers van de auto-industrie gevestigd, maar ook tal van andere ondernemingen die op hun gebied tot de top van de wereld behoren. In een andere bijdrage gaan we daar op in.

Als het om de land- en tuinbouw gaat, zijn vooral de productie van kerstbomen en de melkproductie belangrijk. Ook daarop gaan we nader in.

Een beeld zoals we kennen uit het Sauerland. Onze fotograaf Klaus-Peter Kappest maakte deze foto bij het gezellige Spritzenhaus in Eslohe.

 

Herbst 2013

WOLL is het tijdschrift van onze regio voor onze regio. Vier keer per jaar rapporteren we verhalen en nieuws uit onze regio - de Sauerland.

 

 

 

Laatste berichten
Contact

WOLL-Magazin
Kückelheim 11
57392 Schmallenberg

 

Telefon: +49 2971 87087
Telefax: +49 2971 87043

 

E-Mail:
redaktion@woll-magazin.de

 

 

Hennesee Hennesee Fachwerkhäuser Zomer Heilig Kreuz Kapelle Wormbach Kahler Asten Steig

 

Meest gelezen